Despre noi

Cluj-Napoca este capitala istorică și cel mai important oraș al Transilvaniei, al doilea ca mărime din România. Este un centru cultural și universitar prin cele două teatre, două opere, unsprezece unități de învățământ superior. Clujul are 310 mii de locuitori, dintre care 50 de mii de maghiari, accentuând și aspectul multicultural al orașului. Mai mult, aici studiază mai mult de 100 de mii de studenți, astfel în timpul anului școlar, numărul locuitorilor crește la aproape jumătate de milion.

În antichitate, pe locul orașului de azi era situat orașul roman Napoca, fondat de împăratul Traian. Șapte secole mai târziu, Clujul a devenit un important oraș al Regatului Ungariei.

Pe timpul Principatului Autonom al Transilvaniei, Clujul a devenit cel mai important centru al regiunii. Aici s-a născut unul dintre cei mari regi ai Unigariei, Matei Corvin.

Cele mai importante clădiri istorice sunt Catedrala Sfântul Mihail, statuia lui Matei Corvin, biserica reformată de pe strada Kogălniceanu și Palatul Bánffy din Piața Unirii.

Clujul este situat pe drumul european E60, drum care leagă Viena de București, și este un nod feroviar, având legături cu toate orașele mari din România. Pe ruta Cluj-Budapesta circulă în fiecare zi patru trenuri internaționale, iar părțile finisate din Autostrada Transilvania sunt situate lângă Cluj-Napoca.

STRADA IULIU MANIU

Strada Iuliu Maniu este o stradă istorică, care leagă Piața Unirii de Piața Avram Iancu. Aici se afă și șase clădiri monument – numerele 1-6, 8, 9, 17, 34 și 40.

Obiectiv unic in Transilvania, partea vestică a străzii (între Piața Unirii și strada Bolyai) a fost construită în secolul al XIX-lea, în stil eclectic, urmând tendințele acelor vremuri, inspirate de arhitectul Hausmann care a sistematizat într-o concepție modernă Parisul.

Strada poartă numele marelui om politic Iuliu Maniu, fost prim-ministru si personalitate cu rol marcant in unirea Transilvaniei cu România.

Specialitatea clădirilor situate la intrarea dinspre piața Unirii este dată de faptul că cele două clădiri de vizavi sunt identice. Datorită acestora, strada este numită câteodată strada Oglinzilor.

AGAPE

Agape Hotel&Restaurant este situată în inima Clujului, pe strada Iuliu Maniu, numărul 6. Funcționăm ca hotel din 2001, sub supravegherea parohiei locale Sfântul Mihail. După un an de funcționare, am deschis și restaurantul cu autoservire, iar în 2004 am devenit un hotel de 4 stele, deschizând șapte saloane noi.

În 2006 am deschis camerele de pe mansardă, cafeneaua și sauna, iar în 2011 am montat aer condiționat și ne-am extins printr-o sală de conferințe și două apartamente cu nivel de confort ridicat.

MISIUNEA NOASTRĂ, AGAPE

Cuvântul de origine greacă agapă înseamnă iubire, mai precis masa comună frățească a vechilor creștini. Atât personalul hotelului, cât și a restaurantului au ca misiune specială primirea oaspeților cu iubire și respect. În acest fel, asigurăm servirea de cea mai înaltă calitate.

Funcționarea de zi cu zi a hotelului și a restaurantului este determinată și de o spiritualitate creștină. Suntem convinși că în acest fel clienții se vor aminti cu drag de hotelul nostru, și de câte ori au posibilitatea, vor alege Agape.