Rólunk

Kolozsvár történelmi központ, és Erdély legfontosabb városa, a második legnagyobb Románia szinten. Kulturális és egyetemi központ, két színházat, két operát és 11 felsőoktatási intézméyt műkődtet. Kolozsvárnak 310 ezer lakosa van, amiből 50 ezer magyar, multikulturális város. Még több, itt tanul több mint 100 ezer egyetemista, így az egyetemi év közben a város lakossága közel fél millióhoz közeledik.
A múltban, a város helyén, Napoca romai város volt, amit Traian hozott létre. Hét évtizeddel késöbb, Kolozsvár egy fontos városa volt Magyarországnak.
Az autonóm erdélyi fejedelemség idején, Kolozsvár lett a legfontosabb központ a régióban. Itt született az egyik legnagyobb királya Magyarországnak, Mátyás Király.

A legfontosabb történelmi épületei a városnak, a Szent Mihály székesegyház, a Mátyás Király szobor, a református templom és a Bánffy-palota.

Kolozsvárt átszeli az E60-as út, amely összeköti Bécst és Bukarestet, valamint egy vasúti csomópont, amely összeköti Kolozsvárt minden nagyobb romániai várossal. Kolozsvár-Budapest útvonalon naponta 4 nemzetközi vonatjárat van, és a befejezett része az Erdélyi autópályának is Kolozsvár közelében található.

Szentegyház utca

A Szentegyház utca egy történelmi utca, amely összeköti a Mátyás Király teret az Avram Iancu térrel. Az utcában hat emlékmű van – 1-6, 8, 9, 17, 34 és 40-es számok.
Egyedi látványosság Erdélyben, hogy az utca nyugati oldalán (a Mátyás Király és a Bolyai utca között) a tizenkilencedik században épült, eklektikus stílusban, Hausmann építész trendjeit követve, aki szisztematikusan rendszerezte modern konteksztusban Párizst.
Az utca későbbi elnevezését Iuliu Maniu nagy politikusról kapta, aki miniszterelnök volt és a személyiség nagy szerepet töltött be Erdély és Románia egyesülésében.

Az épületek különlegessége a Mátyás Király térről való bejáratánál, az a tény, hogy a két épület egymás azonos ellentéte. Ennek köszönhetően az utcát sokszor a Tükör utcának is nevezik.


AGAPE

Az Agape Szálloda & Étterem Kolozsvár szívében található, Iuliu Maniu utca 6 szám alatt. A szálloda 2001 óta műkődik a helyi Szent Mihály plébánia felügyelete alatt. Egy év műkődés után, nyitottunk meg önkiszolgáló éttermünket, valamint 2004-ben lettünk 4-csillagos szálloda, megnyitva hét új szalont.

2006-ban nyitottuk meg a tetőtéri szobákat, a kávézót és szaunát, valamint 2011-ben bővítettünk még beépített légkondicionálóval, egy új konferencia teremmel és két magas kényelmi szintű lakosztállyal.

KÜLDETÉSÜNK, AGAPE

Az agape görög eredetű szó, azt jelenti, hogy szeretet, pontosabban a közös asztala a régi keresztény közösségnek. A személyzet küldetése úgy az étterem részlegen, mint a szálloda részlegen is, hogy a vendégeket szeretettel és tisztelettel fogadják. Ily módon a legmagasabb színvonalú szolgáltatást bíztosítjuk.

Mindennapi működés során a szállodát és az éttermet is a keresztény lelkiség hajtja. Meg vagyunk győződve arról, hogy ez a biztos mód arra, hogy az ügyfelek szeretettel emlékezzenek ránk, és amikor csak lehetőségük van, az Agape-t választják.